16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Kedvenc termékeink

Királybúzaliszt

Királybúzaliszt

Ismered a királybúzalisztet, ami szerintünk a búzalisztek királya?

Évek óta megtalálható boltunkban, nagyon sok vásárlónk szereti, ebből készítenek mindenféle finomságot a családnak és le nem cserélnék más lisztre.  A családi sütödénkben készült pékáruink többsége is ebből a lisztből készül, nem véletlenül.

100%-ban magyar termék: magyar nemesítés, hazai földben terem, itthon őrlik és csomagolják.

A királybúza egy teljesen új búzafaj, amit Varga Frigyes gabonakutató, nemesítő 30 év alatt fejlesztett a mai minőségre. Ebben egyesül a tönköly életrevalósága, magas fehérjetartalma a tönke búza keménységével, rendkívüli szárazságtűrésével és rugalmas sikérszerkezetével. A királybúzánál nagyobb szemű és sűrűségű búzafaj jelenleg nem létezik!

A hagyományos fehér lisztektől eltérően a királybúzaliszt egy speciális őrlési technológiának köszönhetően nem csupán a búzaszem szénhidrát dús mag belsejét tartalmazza, hanem a vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag csíra és korpa apróbb részeit is. Őrlés előtt a búzaszem külső rétege eltávolításra kerül, hogy minél tisztább és egészségesebb lisztből készüljön valódi táplálék. 

Közepes árfekvését még gazdaságosabbá teszi, hogy a rendkívül magas fehérje tartalma miatt sütésnél, egy harmad tojás használata javasolt hozzá.

Kinek ajánljuk?

A közönséges lisztekhez képest a királybúzából készült lisztek fehérjetartalma nagyságrendekkel magasabb, aminosav összetétele jóval kedvezőbb. Ennek köszönhetően kiválóan beilleszthető akár egy diétás vagy vegán étrendbe is. Aki szeretne a normál fehér liszthez képest egy jóval egészségesebb, de a fehér lisztre mégis hasonlító alternatívára váltani. Aki támogatja a magyar családi innovációkat és gazdálkodásokat. És aki természetes és tápanyagban gazdag pékárukat szeretne készíteni.

Egészségügyi előnyök

- Emésztés: A magas rosttartalom elősegíti az emésztést és javítja a bélműködést.
- Energia: A királybúza lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek hosszabb időn keresztül biztosítanak energiát.
- Immunrendszer: A benne található antioxidánsok és ásványi anyagok erősíthetik az immunrendszert.

Felhasználása

Piskóták, pizzák, kenyerek, tészták, nokedli, leves habarások, kalácsok elkészítésére is kiváló. Enyhén édeskés íz, kellemes illatvilág. Rendkívül jól kel és szinte alig terül sütéskor. 

Kapható a 16. kerületi Sashalmi piaci boltunkban, vagy a termelokhaza.hu webáruházban.

Várunk Téged is szeretettel!