16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Főételek

Házi hamburger hagymalekvárral

Házi hamburger hagymalekvárral

Vegánok is el tudják készíteni, hiszen Sashalmi boltunkban kapható hozzá vegán hamburger pogácsa, veganéz és különböző vegán sajtpótlók is. :)

Hozzávalók 4 nagy hús pogácsához:

  • 400g darált sertés- és marhahús egyben
  • , bors
  • 1 tojás
  • 1 apróra vágott vöröshagyma

Hozzávalók 4 adag hagymalekvárhoz:

  • 3 nagy, félkarikára vágott lilahagyma
  • 3 ek. balzsamecet

További hozzávalók:

  • 4 hamburger zsömle
  • szeletelt sajt
  • ízlés szerint: majonéz, ketchup, mustár
  • ízlés szerint: fejessaláta, paradicsom- és uborka szeletek
  • zsír, vagy olaj a sütéshez (én kókuszolajat használtam)

Elkészítése:

Rakjuk fel a hagymalekvárhoz szükséges, félkarikákra vágott lilahagymát egy kis olajon, sóval dinsztelődni kb. 30 percre, félidőben adjuk hozzá a balzsamecetet is. Keverjük át néha nehogy odakapjon. Cukor nem is kell bele, mert bőven elég hozzá a hagyma természetes cukor tartalma.

Gyúrjuk össze a hamburger pogácsákat a darált húsból, apróra vágott vöröshagymával, egy tojással és ízlés szerinti sóval, borssal. Formázzunk belőleük 4 nagy lapos pogácsát, majd süssük ki zsírban, vagy olajban. Oldalanként kb. 8-8 percig kell sütni a husit, hogy jól átsüljön.

A fentiek elkészülte utána össze is állíthatjuk a hamburgert: a félbevágott zsömlék mindkét oldalára nyomjunk ízlés szerint majonézt, ketchupot, mustárt, majd jöhet a szeletelt sajt, a saláta levél, rá mehet az egy evőkanál hagymalekvár, majd a húspogácsa és végül a zöldségek, szeletelt paradicsom és uborka.

Jó étvágyat!