Akár főzésről, akár sütésről van szó, a különleges sajtolásos eljárással készített konyhai alapanyag használatának és fogyasztásának előnyeit nap mint nap tapasztalhatja! Ételeinek minden esetben kellemes és gazdag ízvilágot varázsol. A szűrt kókuszzsírt a kókuszdió érett, szárított húsából készítik, majd ebből nyerik ki az olajat. Vásárlása rendkívül takarékos megoldás, alapos szűrés után még akár tíz alkalommal is felhasználható, természetes alapanyag. Különlegessége, hogy míg 24 °C fok felett folyékony olajjá válik, addig ez alatt fehér színű, kemény zsírrá változik. Az íz- és illatmentes, szűrt kókuszolajat folyékony és szilárd állapotban is hozzáadhatja a készülő ételhez. A Nature Group Kókuszolaj használata javasolt bármilyen fogásnál a zsír vagy olaj helyett, stabil molekuláinak köszönhetően jól bírja a hevítést. Fenomenális saláták ízesítéséhez, öntetek és mártások alapanyagának. Olívaolajjal elkeverve ízletes salátaöntettel lepheti meg vendégeit! Sütemények készítésénél tökéletes textúrájú tésztákat akkor kapunk, ha követjük a receptben található utasításokat: szilárd vaj helyett szilárd kókuszzsírt, olvasztott zsiradéknál pedig a folyékony formáját alkalmazzuk. Szűrést követően állagát visszanyeri, akár többször is újra felhasználhatja ezt a kiváló minőségű alapanyagot.
Átlagos tápérték 100 gramm termékben:
Energia: 3700 kJ/ 884 kcal
Zsír: 99,9 g
amelyből telített zsírok: 91,6 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Összetevők: 100% szűrt kókuszolaj