Görög joghurtos málna fagyi
Hozzávalók 12 gombóchoz:
- 500 g görög joghurt
- 70 g nyírfacukor porrá őrölve vagy 100 g méz
- ½ db vaníliarúd belseje
- citromfű darabolva ízlés szerint
- 140 g málna (mirelit is lehet)
- ½ db bio citrom
Elkészítése:
Az édesítőt daráljuk porrá, ha kell; a citromfüvet aprítsuk fel.
Majd öntsük bele egy turmixba a görög joghurtot, adjuk hozzá az édesítőt vagy mézet, kaparjuk bele egy vaníliarúd felét, majd öntsük bele a málnát. Felezzünk el egy bio citromot és először reszeljük bele a héját, majd csavarjuk bele a levét is. Majd járassuk meg a turmixban annyira, amennyire apróra szeretnénk a málnát darabolni benne.
Ha van fagyigépünk, akkor öntsük át abba, ha nincs, akkor bármilyen, mélyhűtést bíró tálba öntsük át és rakjuk be 1 órára a fagyasztóba. Ahhoz, hogy szép, selymes állagú fagyit kapjunk, minél kevesebb jégkristállyal, 1-2 óránként mindig keverjük át a fagyit. Mikor már elérte a számunkra tökéletes állagát, ehetjük is. :)
Reméljük nektek is ízleni fog, egészségetekre!