Gombás-spenótos csirkemell krémes parmezán szószban
Hozzávalók:
- 500g csirkemellfilé
- olívaolaj
- só, bors, őrölt pirospaprika, olasz fűszerkeverék, (vagy bazsalikom, majoranna, oregano, kakukkfű)
- 250g csiperke gomba
- 100g friss bébi spenót
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 400 ml főzőtejszín
- 150g reszelt parmezán
- 1 nagy vöröshagyma
Elkészítése:
Pácold be az apróra vágott csirkemellet olívaolajjal, sóval és borssal, forgasd össze alaposan és hagyd állni kicsit. Majd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten süsd addig, míg elpárolog a vize és kezd aranybarna lenni (kb. 6-7 perc). Majd szedd ki egy tányérra és tedd félre.
Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd mehet bele a nagyobb szeletekre vágott gomba. Főzd kb. 5 percig, vagy amíg levet enged. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a spenótot is és főzd fonnyadásig, kb. 2-3 percig.
Öntsd hozzá a tejszínt és keverd bele a reszelt parmezánt is. Fűszerezd meg sóval, borssal, 1/4 kiskanál őrölt pirospaprikával és ízlés szerint olasz fűszerkeverékkel, vagy ha ez nincs, akkor ezekből a fűszerekből 1/4 - 1/4 kiskanálnyit: bazsalikom, majoranna, oregano, kakukkfű.
Főzd 3-5 percig, vagy amíg a szósz sűrűsödni kezd.
Rakd vissza a sült csirkemell darabokat a serpenyőbe, keverd jól össze és főzd további 5 percig.
Rizzsel tálaljuk.