16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Főételek

Gombás-spenótos csirkemell krémes parmezán szószban

Gombás-spenótos csirkemell krémes parmezán szószban

Hozzávalók:

  • 500g csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • só, bors, őrölt pirospaprika, olasz fűszerkeverék, (vagy bazsalikom, majoranna, oregano, kakukkfű)
  • 250g csiperke gomba
  • 100g friss bébi spenót
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 400 ml főzőtejszín
  • 150g reszelt parmezán
  • 1 nagy vöröshagyma

Elkészítése:

Pácold be az apróra vágott csirkemellet olívaolajjal, sóval és borssal, forgasd össze alaposan és hagyd állni kicsit. Majd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten süsd addig, míg elpárolog a vize és kezd aranybarna lenni (kb. 6-7 perc). Majd szedd ki egy tányérra és tedd félre.

Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd mehet bele a nagyobb szeletekre vágott gomba. Főzd kb. 5 percig, vagy amíg levet enged. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a spenótot is és főzd fonnyadásig, kb. 2-3 percig.

Öntsd hozzá a tejszínt és keverd bele a reszelt parmezánt is. Fűszerezd meg sóval, borssal, 1/4 kiskanál őrölt pirospaprikával és ízlés szerint olasz fűszerkeverékkel, vagy ha ez nincs, akkor ezekből a fűszerekből 1/4 - 1/4 kiskanálnyit: bazsalikom, majoranna, oregano, kakukkfű.

Főzd 3-5 percig, vagy amíg a szósz sűrűsödni kezd.

Rakd vissza a sült csirkemell darabokat a serpenyőbe, keverd jól össze és főzd további 5 percig.

Rizzsel tálaljuk.