16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Egyéb

Házi szúnyog- és kullancsriasztó spray

Házi szúnyog- és kullancsriasztó spray

Végre itt a nyár, a nyaralás, ami rengeteg jó dologgal jár, de a rovarok is megkeserítik néha az életünket ilyenkor. Vízparti nyaraláshoz, erdőben hűsöléshez, kertészkedéshez manapság muszáj befújnunk magunkat szúnyog- és kullancsriasztóval. Ha nem akarod a bolti kemikáliával fújni magadat és gyermekeidet, akkor mutatunk két, házilag is elkészíthető változatot.

1. Alkohol bázisú spray

Öntsd bele a tiszta és üres szórófejes flakonba a gyógyszertári alkoholt, csepegtesd bele az illóolajokat. Tapasztald ki, hogy mennyi illóolajat érdemes használni, mert például a nálunk is kapható doTERRA illóolajokból jóval kevesebb kell az intenzív illat eléréséhez. A lényeg, hogy jól érezhető legyen az illat, hiszen ez riasztja el a rovarokat! Majd öntsd fel tiszta vízzel a keveréket. Rázd jól össze mindig mielőtt magadra fújod. Ezt a keveréket nyugodtan fújhatod ruhára is, 100%-os illóolajokat használva nem marad utána sárga folt a textílián.

Kb. 3 óránként nem árt újra és újra befújni magunkat a teljes hatás elérése érdekében. 


2. Olaj bázisú spray 

  • 100 ml-s szórófejes flakon
  • 90 ml hidegen sajtolt növényi olaj (pl. mandula, jojoba.. stb.)
  • 10 csepp geránium illóolaj (ízlés szerint)
  • 20 csepp levendula illóolaj (ízlés szerint)

Öntsd bele a flakonba az általad választott növényi olajat, majd csepegtesd bele az illóolajakat is.

Ezt a keveréket a bőrre, egészen pontosan a pulzáló pontokra és hajlatokra érdemes fújni, a bőrön kell elkenni, mint egy folyékony testápolót, a textílián foltot hagyhat. Ezt is érdemes felvitel előtt mindig felrázni és kb. 3 óránként újra magunkra kenni a teljes hatás elérése érdekében. 


Sokan készítenek citromos keveréket rovarriasztásra, azonban azt tudnunk kell, hogy a citrusos illóolajok többsége fototoxikus, tehát nem bírják a napot, különböző bőrproblémákat okozhatnak, mint bőrégés, hólyagosodás, elszíneződés.

Ezért nyárra inkább a levendula és geránium illatokat ajánljuk, amiket a rovarok ugyanúgy utálnak, a bőrünk viszont imádni fogja, mert bőrápoló hatásúk is van. :)

Rovarcsípésre és bőrnyugtatásra is van természetes megoldás, például a doTERRA Levendula Touch, ami a golyós fejének köszönhetően rögtön az érintett bőrrészre kenhető.

Ne felejtsétek ezeket se otthon, ha utazásra készültök!

Mindenkinek jó nyaralást, pihenést kívánunk.