Desszertek
Tápióka puding
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
- 1 kávés csésze (150g) tápiókagyöngy
- 6 dl növényi tej (akár vaníliás, vagy kakaós is lehet)
- 3 ek. méz, vagy egyéb édesítő
- ízlés szerint gyümölcs
- ízlés szerint fahéj, vagy kakaó
Elkészítése:
Egy főzőedénybe rakjuk bele a 150g tápióka gyöngyöt, majd öntsük fel 3 dl növényi tejjel és hagyjuk 10 percig állni, hogy megszívja magát. Ha letelt a 10 perc, akkor adjuk hozzá a másik 3 dl növényi tejet és folytonos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ha kész, akkor vegyük le a tűzről és úgy keverjük bele az ízlés szerinti ízesítőt. Töltsük poharakba, megszórhatjuk a tetejét kakaóval, vagy fahéjjal és szezonális gyümölcsökkel.