A virágpor egy szupertáplálék és igazi vitaminbomba, hiszen 18 vitamint, 25 ásványi anyagot, 59 nyomelemet és a nyersrost kivételével minden szükséges tápelemet tartalmaz.
A 22 ismert aminosavból 20 féle megtalálható benne. Vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék, fehérjéket, cukrokat, zsírokat, ásványi sókat, hormonokat és enzimeket is tartalmaz. Gazdag karotinban, de magas a B-vitamin és a lecitin tartalma is.
Számos kutató szerint, ha valaki néhány hónapig csak virágporral táplálkozna, nem jelentkezne semmiféle hiánybetegsége, ugyanis minden megtalálható bennük, amire szükségünk van.
Még akkor is, ha ez az fenti állítás kissé túlzó, az bizonyos, hogy a virágpor minden életkorban értékes táplálék. Minden fontos anyag megtalálható benne, amit a virágok és a növények tartalmaznak, és mivel csírasejt is van benne, biológiai szempontból is értékes termék.
A virágpor tökéletes táplálék, főleg olyan diéták esetén, amelyből hiányoznak az állati eredetű ételek, és hasznos számos megbetegedés esetén.
A virágpor egészében javítja a szervezet állapotát, serkenti a szellemi frissességet, segít legyőzni a fáradtságot, ellenállóbbá teszi a szervezetet és javítja az étvágyat.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1320 kJ/310 kcal
Zsír: 0,5 g
-amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 4,4 g
-amelyből cukrok: 3,6 g
Rost: 0,8 g
Fehérje: 2,4 g
Só: 0,0 g
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak.
Származási hely: Magyarország