Honnan származik a mazsola?
A Thompson mazsola leggyakrabban a legkitűnőbb magtalan szőlőfajták aszalt, megaszalódott bogyója. Óvatosan kell szüretelni hozzá, hogy ne maradjanak kocsánycsonkok a szőlőn. Ezután hideg vízzel alaposan megmossák, majd szárítják, osztályozzák, gőzölik. Érdekesség: évente körülbelül másfél millió tonnányit termelnek belőle.
És mire jó a Thompson mazsola (azon kívül, hogy finom)?
Tudjuk, tudjuk, sokan kiszedik a süteményekből, de nagy kár, hiszen a mazsola igen hatékony egészségmegőrző hatásokkal rendelkezik, duplán igaz ez a Nuts & Berries Thompson típusú mazsolájára, melynek különlegessége, hogy nem arany színű, hanem sötétebb, barna, majdnem fekete. Kisebb szemű, mint arany társai (melynek Extra Arany változatát megtalálhatod) és kissé fanyarabb ízvilágú is. De biztosak vagyunk benne, hogy bármelyiket is válaszd, nem fogsz csalódni, mert a Nuts & Berries elsőszámú szabálya, hogy csak és kizárólag a legnagyszerűbb termékek kerülhessenek asztalodra – s onnan majd a gyomrodba is!
A terméket magában fogyasztva vagy müzlik, sütemények, töltelékek készítéséhez ajánljuk.
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia kJ1451 kJ
Energia Kcal342 Kcal
Zsír<0,5 gamelyből telített zsírsavak<0,1 g
Szénhidrát79 g amelyből cukrok 65 g
Rost4,5 g Fehérje3,3 g Só0,07 g
A termék kizárólag a nátrium természetes jelenléte miatt tartalmaz sót.
Származási hely: Chile