A földimogyoró vagy amerikaimogyoró valójában hüvelyesek, a bab, a lencse és a szójabab rokonai, bár mi a diófélék közé soroljuk őket. Dél-Amerikából származnak. A pörkölt és sózott földimogyoróból gyakran készítenek mogyoróvajat, olajat (nagyon népszerű, mert nagyon magas hőmérsékleten égetik), növényi fehérjét vagy lisztet. A földimogyoró általában nagyon gazdag fehérjében, rostokban, egészséges zsírokban és számos fontos tápanyagot tartalmaz.
Felhasználás: A száraz pörkölt földimogyoró önmagában is fogyasztható, vagy hozzáadható a saját gyümölcs- és diófélék keverékéhez. Javasoljuk, hogy a földimogyorót desszertekhez adjon, vajas állagúra őrölve készítsen belőle saját mogyoróvajat, vagy használjon sütéshez és mártásokhoz.
Összetétel: olajban pörkölt földimogyoró (növényi olajok különböző arányban: napraforgó, repce);
Nyomokban más dióféléket tartalmazhat.
Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó!
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: kcal 2448 kJ
- amelyből telített zsírsavak: 6,9 g
- amelyből cukrok: 4,2 g
Rost: 8 g
Származási hely: Argentína