16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Pásztói Bio Rozsliszt Teljes kiőrlésű 1kg
Pásztói Bio Rozsliszt Teljes kiőrlésű 1kg
780 Ft

Pásztói Bio Rozsliszt Teljes kiőrlésű 1kg

  • Teljes kiőrlésű rozsliszt, biotermesztésből.
  • A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt.
  • A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre.
Márka
Pásztói
Kiszerelés (g)
1 000 g
Kategória
Lisztek
780 Ft
Részletek

A pásztói Júlia Bio Malom egy 150 esztendős malom. A megőrzött technológia biztosítja hagyományos jellegét, mely ipartörténeti érték. Termékei magas minőségét a magyar bio termelők gabonáiból készült őrlemények adják. A fejlesztések a korszerű, hozzáadott értékek segítségével egészségmegőrző hatású termékeket eredményeznek.

A cég 100 %-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás. A rengeteg munka, eltökéltség és fejlesztés eredményeként a kft. saját fejlesztésű és új technikai megoldásokat alkalmazó malmokkal is megjelent mind az export, mind a belföldi piacon.

Hagyományos módon (transzmissziós meghajtás) működtetett berendezéseken készülnek a minőségi élelmiszer alapanyagok. A régi idők hagyományai és a mai kor kívánalmai ötvöződnek az egészségmegőrzés számára készülő termékekben. A bio gabonákból előállított termékek felhasználásával
saját fejlesztésű bio késztermékek is rendelkezésre állnak!

A rozs (Secale cereale) a perjefélék családjába tartozó gabonanövény. Közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. Felhasználható liszt- és kenyérkészítéshez, sör, vodka, whisky előállításához.

Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is.

 

Ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszer.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

 

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1257 Kj/300 kcal
Zsír: 1,7 g 
Amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 60,7 g
Amelyből cukrok: 0,9 g
Fehérje: 9,5 g
Rost: 13,4 g
Só: 0,01 g

A rozs a következőket tartalmazza: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát.

Hasonló termékek