A tahini fejlesztése során számtalan országból származó szezámmaggal kísérleteztünk, amikor pedig egy arab humusz fanatikus partnerünk hívott, akinek kóstolóba küldtünk mintákat, hogy ez a legjobb szezámpaszta, amit kóstolt, akkor kicsit megnyugodtunk, hogy jó úton járunk.
Habár nem túl köztudott, ugyanakkor a nigériai a világ egyik legkülönlegesebb minőségű szezámmagja, Indiával és más "ismeretebb" lelőhelyekkel szemben karakteresebb, intenzívebb ízvilágúak az apró magvak, különleges elkészítésének köszönhetően pedig intenzív ízű, folyós, nagyon sima állagú krémet sikerült belőle készíteni.
Kíváló humusz alapanyag, de használható gyümölcsszeletek és egyéb finomságok készítéséhez is.
Összetevők: 100% Szezámmag (pörkölt)
Allergének: Szezámmag. Nyomokban földimogyorót és dióféléket tartalmazhat.
Származási hely: Nigéria
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 575Kcal / 2382 Kj
Zsír: 43,2 g
Amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 3,6 g
Amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 35,4 g
Só: 0,05 g