Felhasználható: Szörp, limonádé, jeges tea, jégkása ital, forró ital, forralt bor, koktél, shake, joghurt, fagylalt, sütemények, édességek készítéséhez, ízesítéséhez.
Más termékektől eltérően a Nektária gourmet szirupokban a gyümölcstartalmat a névadó gyümölcspüré adja, nem lé sűrítmény.
A sűrítmény gyártása fizikai behatással, hő és kémiai szerek bevonásával történő vízelvonás, sűrítés. Az alkalmazott technológiának köszönhetően a gyümölcs nagyon nagy százalékban elveszíti a beltartalmi értékeit, a vitaminokat.
Hazánkban nincs lé sűrítő üzem, kivéve egy almalé sűrítő. Ebből következik, hogy a Magyarországon felhasznált gyümölcs sűrítmények kizárólag külföldi beszerzésből származnak.
A Nektária családi vállalkozás szezonálisan friss, érett gyümölcsöt dolgoz fel, melyből értékes gyümölcspürét készítenek.1 kg gyümölcspüré előállításához, gyümölcstől függően 1,5-2 kg gyümölcsöt használnak fel. Szirupjaik az érett gyümölcs felhasználásának köszönhetően vitaminban, rostban és tápanyagban gazdagok.
A Nektária Manufaktúra Fejér megyében, 2012-ben alakult. Nagyrészt lokálisan, helyi termelők zöldségeiből és gyümölcseiből, virágaiból készítenek kíméletes eljárással, egészséges, hazai, prémium minőségű termékeket. Jelenleg közvetlenül 20-25 család megélhetését biztosítják, vagy járulnak hozzá. A cég kiemelten fontosnak tartja a fenntartható gazdálkodást, üzemelést, és a klímánk védelmét.
Összetétel: Kristálycukor, meggypüré, bodzabogyó püré, csipkebogyó püré, étkezési sav: citromsav, aszkorbinsav, természetes aromák. Vízoldható szárazanyag-tartalom: min.66 ref. %
Tárolás: Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.
Tápérték 100 ml termékben:
Energiatartalom 1110 kJ/261 kcal
Zsír 0 g
ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 66 g
ebből cukor 64 g
Fehérje 0 g
Só 0 g
Élelmi rost 1 g