Felhasználható: Szörp, limonádé, jeges tea, jégkása ital, forró ital, forralt bor, koktél, shake, joghurt, fagylalt, sütemények, édességek készítéséhez, ízesítéséhez.
"A szirupunkban a tartalmat, az ízt, Zsuzsi gazda bodzaültetvényéről származó bodzavirág adja. Május végén mindig várjuk, hogy megszólaljon a telefon: mehetünk bodzavirágot szedni. Aznap mindenünk sárga a virágportól és mindig édes a hangulat a finom virágillattól.
Üzemünkben vizes oldatot készítünk a virágból, melyet napok elteltével megszűrünk. Megvalljuk szeretünk az így készült kivonatban egy kis virágport „benne felejteni.” Ettől persze egy kicsit „zavarosabb” lesz a szirupunk, de mi így szeretjük, minél természetesebben. A gourmet változathoz, magasabb arányban adagolunk bodzavirág kivonatot.
A szirupunkhoz képest, az átlag, olcsó bodzaszörpök ízét a legtöbb esetben csak a mesterséges aroma adja."
A Nektária Manufaktúra Fejér megyében, 2012-ben alakult. Nagyrészt lokálisan, helyi termelők zöldségeiből és gyümölcseiből, virágaiból készítenek kíméletes eljárással, egészséges, hazai, prémium minőségű termékeket. Jelenleg közvetlenül 20-25 család megélhetését biztosítják, vagy járulnak hozzá. A cég kiemelten fontosnak tartja a fenntartható gazdálkodást, üzemelést, és a klímánk védelmét.
Összetétel: Fruktóz-glükóz szörp és kristálycukor változó arányban, bodzavirág kivonat, víz, étkezési sav: citromsav, aszkorbinsav, természetes aromák. Vízoldható szárazanyag-tartalom: min.66 ref. %
Tárolás: Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.
Tápérték 100 ml termékben:
Energiatartalom 1495 kJ/352 kcal
Zsír 0 g
ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 88 g
ebből cukor 87 g
Fehérje 0,4 g
Só 0 g