A Nektária családi vállalkozás nem sűrítményből dolgozik, hanem saját gyümölcsfeldolgozóval rendelkezik.
Szezonálisan friss, érett gyümölcsöt dolgoznak fel, melyből értékes, vitaminokban gazdag préslevet és gyümölcspürét készítenek. Majd a préslé és a gyümölcspüré megfelelő arányú összedolgozásával gyümölcslevet állítanak elő. Terméküket összehasonlítva a vízzel visszahigított ún. bolti, 100%-os gyümölcslevekkel, azt mondhatjuk, hogy a Nektária termékei az érett gyümölcs közvetlen felhasználásának köszönhetően vitaminban és tápanyagban sokkal gazdagabbak.
A Nektária Manufaktúra Fejér megyében, 2012-ben alakult. Nagyrészt lokálisan, helyi termelők zöldségeiből és gyümölcseiből készítenek kíméletes eljárással, egészséges, hazai, prémium minőségű termékeket. Jelenleg közvetlenül 20-25 család megélhetését biztosítják, vagy járulnak hozzá. A cég kiemelten fontosnak tartja a fenntartható gazdálkodást, üzemelést, és a klímánk védelmét.
Összetétel: saját feldolgozású préselt almalé, almapüré min.67%, feketeribizli püré min.27%, állagbeállításra tisztított víz változó mennyiségben max.6%, antioxidáns: aszkorbinsav, természetes aroma
Tápérték 100 ml termékben:
Energiatartalom 230 kJ/54 kcal
Zsír 0.44 g
ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 12 g
ebből cukor 11 g
Fehérje 0.8 g
Só 0.001 g
Élelmi rost 5 g