A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem.
A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.
A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Összetevők: nádcukor
Nem ökológiai gazdálkodásból.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1700 kJ / 400 kcal |
Zsír: |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
99 g |
- amelyből cukor: |
99 g |
Fehérje: |
0 g |
Só: |
0 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország