A mandula a mandulafa csonthéjas termése, őshazája Ázsia. Az ismert olajos magvak közül ez egyik legrégebbi és legismertebb. Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, rostokban, alfa-tokoferolban,fitonutriensekben, ásványi anyagokban, mint például magnézium és réz. A kedvező zsírösszetétele és a rosttartalma hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Egyedi tápanyag összetételének köszönhetően fogyasztása előnyös keringési betegségek és cukorbetegség, gyulladásos folyamatok és oxidatív stressz megelőzésében.
Összetevők:
Mandula
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 590 kcal 2435 kJ
- amelyből telített zsírsavak: 4,5 g
Só: 1 g
Származási hely: USA
Fénytől védve, száraz, hűvös helyen tartandó.
Nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket tartalmazhat.