Az eritritol természetes cukoralkohol. Hűs, édes ízű, mellékízmentes, a cukor állagával megegyező, természetes növényi alapú édesítőszer, amely kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban.
GMO -mentes, vegyszermentesen felnevelt növényekből került kivonásra. Előállítása teljesen természetes módon zajlik, fermentálják, majd a végén kristályosítják.
Textúrában és tulajdonságaiban az Eritritol hasonlít a nádcukorra, ám az édessége kb. 70%-a a cukorénak.
Cukorbetegek és diétázók is egyaránt fogyaszthatják, még Candida diéta során is. Előnye, hogy nem tartalmaz kalóriát, és nulla a glikémiás indexe (nem szívódik fel a szervezetben).
Használhatjuk sütéshez, főzéshez, ételeinket tartósabbá teszi. Felhasználható főtt vagy sült ételek, hideg, meleg italok, fagylaltok, desszertek édesítésére.