16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Éléskamra puha fánk és nudli lisztkeverék 200g

  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • cukormentes
  • élesztőmentes
  • adalékanyagmentes
  • tartósítószermentes
  • tojásmentes
Márka
Éléskamra
Kiszerelés (g)
200 g
Mentesség
Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes
930 Ft
Nem vásárolható!
Részletek

Valódi fánk élmény, a keltes tészta ízével és állagával, kelesztés, dagasztás nélkül, maximum 30 perc alatt. A kisült fánkok naturális, semleges ízűek, enyhén édesek és foszlósan finomak.

Mit készíthetünk belőle?

Egy nagy tál puha és csábító fánknak nem sokan tudnak ellenállni. A nem diétázók sem fognak reklamálni, ha megkínálod őket.

Ugyanebből a receptből a kifőtt nudlit sem bonyolultabb elkészíteni. 

A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék. 

A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiség. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel. 

Kinek ajánljuk?

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.


A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.

Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság.

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Éléskamra foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

Alaprecept

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* lisztkeverék

3 M-es tojás (kb. 165 g)

1 M-es tojás sárgája

150 ml víz

60 g eritrit

 

Elkészítési javaslat:

FÁNK:  3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrd át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túl forró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így. 

NUDLI: A fenti módon bekevert tésztát pihentetés után sodord ki hosszú rudakra, vágd fel 3-4 cm-es kis csíkokra, dobd lobogó forró vízbe, amelybe egy pici zsiradékot is tettél. Várd meg, amíg a nudli feljön a víz tetejére, főzd még 2 percig, szűrd le, majd még forrón forgasd pirított morzsába, dióba vagy mákba ízlésed szerint. 

TOJÁSMENTES ALAPRECEPT

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli lisztkeverék

210 ml víz

60 g eritrit

60 g kókusztejszín (cocomas)

A hozzávalókat keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrd át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 1-1,5 cm-esre, kb. 5-6 cm-es formával szaggatva 15-20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.