A mandulából készült liszt nagyszerűen felhasználható alapanyag lehet a konyhában. Változatos pékáruk készíthetők a segítségével.
Gluténmentes, fogyasztása azonban diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott.
Összetevők: mandulaliszt
Felhasználási javaslat: Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Ízletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle más lisztekhez, alapanyagokhoz keverve.
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
|
|
Energia
|
2608
|
Kj
|
623
|
kcal
|
Zsír
|
54
|
g
|
-amelyből telített zsírsavak
|
4,2
|
g
|
Szénhidrát
|
10
|
g
|
-amelyből cukrok
|
6,9
|
g
|
Rost
|
11
|
g
|
Fehérje
|
24
|
g
|
Só
|
<0,01
|
g
|
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Allergén információk: diófélék-mandula
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Származási hely: Spanyolország