A hajdinaliszt a hajdina finomra őrlésével készül.
A hajdinának figyelemre méltó a rost-, és fehérjetartalma, így jó döntés lehet az étrendbe iktatni.
A közelmúltban a hajdina népszerűsége egyre terjed, mint tápanyagban gazdag, egészséges, élelmiszer. A hajdinában megtalálható bioaktív flavonoidok, zsírsavak, poliszacharidok, fehérjék és aminosavak, élelmi rostok miatt nagyszerű gluténmentes alapanyag lehet.
Összetevők: 100% hajdinaliszt
Felhasználási javaslat: főzelékek, szószok sűrítéséhez, akár palacsinták készítéséhez. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható más lisztekkel keverve. Alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez is.
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
Energia
|
1469 kJ /344 kcal
|
Zsír
|
3,1 g
|
-amelyből telített zsírsavak
|
1 g
|
Szénhidrát
|
63 g
|
-amelyből cukrok
|
0,7 g
|
Rost
|
5,9 g
|
Fehérje
|
14 g
|
Só
|
0,01 g
|
|
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország