A cirokliszt az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet és nem csak azért, mert gluténmentes.
A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A cirok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért előnyös lehet szervezetünk számára.
Összetevők: cirokliszt
Felhasználása: A gluténmentes étkezésben a cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, péksüteményeket, süteményeket, pizzákat, palacsintát lehet készíteni vele. Maximum 15-20 %-ban érdemes más lisztekhez adagolni. Íze enyhén édeskés, kesernyés. A vele készült ételek színe sötétebb lesz.
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
Energia
|
1569
|
kJ
|
375
|
kcal
|
Zsír
|
3
|
g
|
-amelyből telített zsírsavak
|
0,4
|
g
|
Szénhidrát
|
75
|
g
|
-amelyből cukrok
|
<0,5
|
g
|
Rost
|
3,2
|
g
|
Fehérje
|
10
|
g
|
Só
|
<0,01
|
g
|
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország