A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur. A barna bulgur fekete búzából koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.
Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!
Összetevők: búza
Allergének a termékben: glutén
Átlagos tápérték 100 g termékben:
|
Energia
|
1394 kJ (333 kcal)
|
Zsír
|
1 g
|
-amelyből telített zsírsavak
|
0 g
|
Szénhidrát
|
66 g
|
-amelyből cukrok
|
2 g
|
Fehérje
|
12,5 g
|
Rost
|
5 g
|
Só
|
0,02 g
|
Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: Törökország