A lisztkeverékkel egyszerűen készíthetünk vegán, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, szójamentes piskóta alapú süteményeket és muffint.
Összetevők: kölesliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók (7 db muffinhoz):
- 125 g Christie's piskóta lisztkeverék
- 40 g eritrit
- 150 g langyos víz
- 15 g almaecet
- 1 kupaknyi vanília aroma
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön kikeverjük, majd egybeöntjük, és kézi habverő segítségével simára keverjük.
Muffin formákba öntjük, és előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
A tésztát ízlés szerint ízesíthetjük sütés előtt gyümölcs- vagy csokidarabokkal.
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
Energia |
1407 kJ/ 336 kcal |
Zsír |
2,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
0,5 g |
Szénhidrát |
63,6 g |
amelyből cukrok |
0,5 g |
Rost |
10,5 g |
Fehérje |
8,4 g |
Só |
0,02 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.