A lisztkeverékkel egyszerűen készíthetünk vegán, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, szójamentes kelt tésztából készült süteményeket, péksüteményeket.
Összetevők: kölesliszt, batátaliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók (kb. 8 db kakaós csigához):
A tésztához:
- 150 g Christie's kelt tészta lisztkeverék
- 130 g langyos víz
- 10 g almaecet
- 50 g poreritrit
- csipetnyi himalája só
- 20 g olvasztott vaj (laktózmentes vagy növényi is lehet)
A krémhez:
- 20 g kakaópor
- 20 g kókuszvirágcukor
- 70 g kókuszkrém
Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat külön kikeverjük, majd egybeöntjük és összegyúrjuk. 5 percet pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel. Rövidebbik oldalától kezdve feltekerjük, és nyolc egyenlő részre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel 25 perc alatt készre sütjük. Poreritrittel meghintjük.
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
Energia |
1358 kJ/ 324 kcal |
Zsír |
1,8 g |
amelyből telített zsírsavak |
0,3 g |
Szénhidrát |
58,9 g |
amelyből cukrok |
0,6 g |
Rost |
17,9 g |
Fehérje |
6,7 g |
Só |
0,03 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.