16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Christie's házi zsemle és kifli lisztkeverék 500g
Christie's házi zsemle és kifli lisztkeverék 500g
2 030 Ft

Christie's házi zsemle és kifli lisztkeverék 500g

  • vegán
  • gluténmentes 
  • tejmentes 
  • élesztőmentes
  • tojásmentes 
  • szójamentes
Márka
Christie's
Kiszerelés (g)
500 g
Mentesség
Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Vegán
2 030 Ft
Részletek

A lisztkeverékkel egyszerűen készíthetünk vegán, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, szójamentes, kelesztés nélküli zsemlét, kiflit.

Összetevők: kölesliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Elkészítési javaslat:

Hozzávalók (4 db kiflihez vagy 3 db zsemléhez):

  • 140 g Christie's kifli és zsemle lisztkeverék
  • 0,5 tk himalája só
  • 150 g langyos víz
  • 15 g almaecet

Elkészítés:

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön kikeverjük, majd egybeöntjük és összegyúrjuk. 5 percig pihentetjük.

Enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd 4 fele vágjuk, a hosszabbik végétől feltekerjük és kiflit formázunk. Ha zsemlét szeretnénk, 3 fele osztjuk a tésztát, gombócokat formázunk belőle, és kicsit lelapítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket pici vízzel kikevert paradicsompürével lekenjük, igény szerint szórhatunk rá magokat vagy nagyszemű sóval díszíthetjük. 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban 40 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 1348 kJ/ 322 kcal
Zsír 1,8 g
amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 62,7 g
amelyből cukrok 0,5 g
Rost 15,2 g
Fehérje 6,6 g
0,03 g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Tárolás: száraz, hűvös helyen.