A lisztkeverékkel egyszerűen készíthetünk vegán, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, szójamentes pizzát.
Összetevők: kölesliszt, quinoaliszt, batátaliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók (kb. 25 cm-es pizzalaphoz):
- 100 g Christie's házi pizza lisztkeverék
- 90 g langyos víz
- 10 g almaecet
- 2 g só
- oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, ízlés szerint tegyünk bele oregánót, bazsalikomot, Hozzáöntjük a langyos vizet és az almaecetet, majd alaposan összegyúrjuk. 5 perc pihentetés után enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük paradicsomszósszal, majd tetszés szerinti feltétet teszünk rá.
Serpenyőben: Száraz, felmelegített serpenyőben közepes hőfokon, fedő alatt 12 perc alatt készre sütjük.
Sütőben: 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső módban 20 percig sütjük.
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
Energia |
1408 kJ/ 336 kcal |
Zsír |
2,1 g |
amelyből telített zsírsavak |
0,4 g |
Szénhidrát |
62,9 g |
Rost |
15,8 g |
Fehérje |
6,9 g |
Só |
0,03 g |
amelyből cukrok |
<2 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.