A lisztkeverékkel egyszerűen készíthetünk vegán, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, szójamentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kiflit.
Összetevők: kölesliszt, quinoaliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók (kb. 435 g-os kenyérhez):
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vizet és az almaecetet, és összegyúrjuk. 5 percig pihentetjük.
Pihentetés után hosszúkás alakúra formázzuk, a tetejét három helyen mélyen bevágjuk, majd pici vizben elkevert paradicsomszósszal lekenjük.
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon 80 percig sütjük. Felvágás előtt rácson hagyjuk kihűlni.
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
Energia |
1405 kJ/ 336 kcal |
Zsír |
2,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
0,4 g |
Szénhidrát |
62,3 g |
amelyből cukrok |
0,5 g |
Rost |
15,6 g |
Fehérje |
7,1 g |
Só |
0,03 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.