*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A szirupgyártás folyamata: A gabonát lisztté őrlik. Víz és génmanipuláció mentes enzimek hozzáadása után adott hőmérsékleten elkeverik. Az enzimek a hosszú keményítőmolekulákat lebontják kisebbekké. Mechanikus szűrés során a nedvet elválasztják az oldhatatlan anyagoktól, majd melegítéssel besűrítik a szirupot, mely így csomagoláskész. Az elkészült szirupot különböző méretű tartályokba öntik.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1370 kJ / 323 kcal |
Zsír: |
0,5 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
78,5 g |
- amelyből cukor: |
59,3 g |
Fehérje: |
0,9 g |
Só: |
0,36 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Olaszország
Rizs származása: nem EU