A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A fehér rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a barna rizstől, hogy a feldolgozás során eltávolítják a korpa és a csíra részt is. Mivel ezzel a rizsszemek zsírtartalmát is csökkentik, az így kapott termék tovább eltartható, hiszen nem avasodik.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a riszhez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a rizsben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz összetett szénhidrátokban gazdag, tápláló gabonát!
Elkészítés: a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal. 1-2 perc után fogyasztásra kész. Felhasználható natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Összetevők: extrudált rizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1471 kJ / 347 kcal |
Zsír: |
1 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
78 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
6 g |
Só: |
<0,01 g |
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország
Rizs származása: EU