A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Elkészítés: a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal. 1-2 perc után fogyasztásra kész. Használható natúr, zöldséges, gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
A termék erős, jellegzetes illattal bír, ami a zacskóból való kiöntés után pár perccel elillan!
Összetevők: extrudált köles*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1588 kJ / 383 kcal |
Zsír: |
1,3 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
84 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
7,8 g |
Só: |
<0,01 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország