16. kerületi boltunkat és webáruházunkat a +36 70 626 3000-es, vagy a +36 70 560 1001-es számon, a 17. kerületi boltunkat pedig a +36 1 603 4195-ös telefonszámon tudják elérni.

Egészség

Minőség

Sokszínűség

Bake Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék 500g
Bake Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék 500g
2 140 Ft

Bake Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék 500g

  • szénhidrátcsökkentett
  • gluténmentes
  • tejmentes
  • tojásmentes
  • vegán
Márka
Bake Free
Kiszerelés (g)
500 g
Mentesség
Gluténmentes, Laktózmentes, Vegán
2 140 Ft
Részletek

Lisztkeverék szénhidrátcsökkentett*, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, burgonyamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, élelmi rostban gazdag, akár hozzáadott cukor-mentes, hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő, vagy sütőpor hozzáadásával készült kenyerek és péksütemények készítéséhez.

Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt

A lisztkeverék élesztő, vagy sütőpor hozzáadása nélkül nem működik. Ha nem szeretnél sem élesztővel, sem sütőporral dolgozni, vagy ezek nem illeszthetők be a diétádba, válaszd a többi Bake-Free lisztkeveréket, melyek önkelesztőek (élesztő és sütőpor mentesek). Kivételt képez ez alól a Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal és a kelt tészta lisztkeverék, mert ezek elkészítéséhez is szükséges élesztő, vagy sütőpor hozzáadása.

Elkészítési javaslat:

SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT

Hozzávalók:

-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.

RECEPT 6 DARAB SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ

Hozzávalók:

-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.

 

 

Átlagos tápérték 100 g lisztkeve-
rékben:

 

100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:

 

100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:

 

1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:

 

Energia:

 

1335 kJ

 

713 kJ

 

729 kJ

 

556 kJ

 

Energia:

 

320 kcal

 

171 kcal

 

174 kcal

 

133 kcal

 

Zsír:

 

3,1 g

 

1,7 g

 

1,6 g

 

1,3 g

 

-amelyből telített zsírsvak:

 

0,7 g

 

0,4 g

 

0,4 g

 

0,3 g

 

Szénhidrát:

 

49 g

 

26 g

 

27 g

 

20 g

 

-amelyből cukrok:

 

0,8 g

 

0,4 g

 

0,4 g

 

0,3 g

 

Rost:

 

24 g

 

13 g

 

13 g

 

10 g

 

Fehérje:

 

13 g

 

6,9 g

 

7,1 g

 

5,4 g

 

Só:

 

0,07 g

 

1 g

 

1,1 g

 

0,8 g

 

 

Hozzáadott cukrot nemtartalmaz. Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.

*30%-kal csökkentett szénhidráttartalom a gluténmentes lisztkeverékekhez képest.

ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT

Hozzávalók:

-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-2 g kókuszvirág cukor
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
-12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.

 

 

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:

 

100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:

 

Energia:

 

1335 kJ

 

702 kJ

 

320 kcal

 

168 kcal

 

Zsír:

 

3,1 g

 

1,6 g

 

-Amelyből telített zsírsavak:

 

0,7 g

 

0,4 g

 

Szénhidrát:

 

49 g

 

26 g

 

-Amelyből cukrok:

 

0,8 g

 

0,8 g

 

Rost:

 

24 g

 

13 g

 

Fehérje:

 

13 g

 

6,8 g

 

Só:

 

0,07 g

 

1 g

 

 

A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak. Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen 

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország