Lisztkeverék szénhidrátcsökkentett*, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, burgonyamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, élelmi rostban gazdag, akár hozzáadott cukor-mentes, hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő, vagy sütőpor hozzáadásával készült kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt
A lisztkeverék élesztő, vagy sütőpor hozzáadása nélkül nem működik. Ha nem szeretnél sem élesztővel, sem sütőporral dolgozni, vagy ezek nem illeszthetők be a diétádba, válaszd a többi Bake-Free lisztkeveréket, melyek önkelesztőek (élesztő és sütőpor mentesek). Kivételt képez ez alól a Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal és a kelt tészta lisztkeverék, mert ezek elkészítéséhez is szükséges élesztő, vagy sütőpor hozzáadása.
Elkészítési javaslat:
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT
Hozzávalók:
-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
RECEPT 6 DARAB SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ
Hozzávalók:
-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.
|
Átlagos tápérték 100 g lisztkeve- rékben:
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:
|
1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:
|
Energia:
|
1335 kJ
|
713 kJ
|
729 kJ
|
556 kJ
|
Energia:
|
320 kcal
|
171 kcal
|
174 kcal
|
133 kcal
|
Zsír:
|
3,1 g
|
1,7 g
|
1,6 g
|
1,3 g
|
-amelyből telített zsírsvak:
|
0,7 g
|
0,4 g
|
0,4 g
|
0,3 g
|
Szénhidrát:
|
49 g
|
26 g
|
27 g
|
20 g
|
-amelyből cukrok:
|
0,8 g
|
0,4 g
|
0,4 g
|
0,3 g
|
Rost:
|
24 g
|
13 g
|
13 g
|
10 g
|
Fehérje:
|
13 g
|
6,9 g
|
7,1 g
|
5,4 g
|
Só:
|
0,07 g
|
1 g
|
1,1 g
|
0,8 g
|
Hozzáadott cukrot nemtartalmaz. Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
*30%-kal csökkentett szénhidráttartalom a gluténmentes lisztkeverékekhez képest.
ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT KENYÉR RECEPT
Hozzávalók:
-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-2 g kókuszvirág cukor
-5 g Himalája só
-350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
-12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
|
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:
|
Energia:
|
1335 kJ
|
702 kJ
|
320 kcal
|
168 kcal
|
Zsír:
|
3,1 g
|
1,6 g
|
-Amelyből telített zsírsavak:
|
0,7 g
|
0,4 g
|
Szénhidrát:
|
49 g
|
26 g
|
-Amelyből cukrok:
|
0,8 g
|
0,8 g
|
Rost:
|
24 g
|
13 g
|
Fehérje:
|
13 g
|
6,8 g
|
Só:
|
0,07 g
|
1 g
|
A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak. Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország